.::
Koppla om Baklysen ::.

 

För att få en snyggare bakände så kopplade jag in dom två röda fälten på bakljusstammen som sitter i själva bakluckan, som vanliga baklampor


Då behöver man.

.:: 1st  5 w 12v glödlampa 

.:: 1st  21 w/5w 12v glödlampa 

.:: 1St original lampsockel köpte min på skroten för en 50 lapp, tillsammans med en dimljusknapp.

.:: 2st  ca 40cm långa bitar med 2 ledad 1,5 kvadratskabel . Jag använde vanlig elkabel ,typ lampsladd.

.:: Lödkolv + lödtenn

.:: Stjärnskruvmejsel

.:: Sidavbitare

.:: Div. kabelskor 3st kabeltjuvar, 2 st rundstiftshanor samt honor & 2 st skarvhylsor

.:: kabelskotång


Jag började att löda fast två trådar direkt på sockeln på 21/5 w lampan. detta för att jag vill ha kvar dimljuslampan i vänster bak, samtidigt som jag vill att den ska lysa som ett positionsljus oxå. Kontrollera vilken färg det är på den sladden som du lödde dit som sitter till 5 respektive 21 w glödtråden med hjälp av ett batteri.

Nästa steg är att först skruva bort handtaget som man stänger bakluckan med , sitter med två stjärnskruvar. Sedan så rycker man bort inredningen på insidan av bakluckan. På den sidan som dimljuset sitter på alltså höger inifrån bilen sätt. Börja med att demontera dimljuslampanshållare , klipp sedan bort botten på hållaren med en avbitartång, jordkabel ska sitta kvar på hållaren.

Sätt i den nya lampan i hållaren och sladden som tidigare satt i botten ska kopplas till den sladden som sitter till 21w glödtråden med rundstiftskabelskorna. Den andra sladden som nu oxå pekar ut i botten på hållaren kopplas oxå ihop med rundstiftskabelsorna och kopplat till + kabeln till nummerplåtsbelysningen med en kabeltjuv. anledningen till att jag valde sådana kobelskor är för att jag lätt ak kunna byata lampa i framtiden.

Då var det bara andra sidan kvar och den är lättare . Börja med att klippa bort den lilla täckplasten som sitter i hålet där den nya lampan ska sitta. Montera sedan 5w lampan i den nya lamphållaren (från ex skroten) och skarva ihop kablarna med sakrvhyllsorna med den andra 40 cm kabel . Ta både + & - från nummerplåtsbelysningen med hjälp av kabeltjuvarna.

Om du nu har kopplat som jag , så lyser dom två röda glasen i bakluckan så fort du vrider på tändningen eller sätter på ljuset med ljusspaken, samt så funkar dimljuset som det gjorde förr.

.:: Och så är det mycket snyggare.

.::  Efter bakljus.jpg (21013 bytes) .::  Efter a6bakljus.jpg (23606 bytes)