.::
Byta till S2 stötfångare ::.

 

Att byta till S2:ans stötfångare gör  en hel del på utseendet.

För att byta behöver man.

.:: Stötfångare från Audi S2 ( den bakre måste komma från samma karosstyp )

.:: Fästjärnen fram från S2 eller cab modellen eller hemmagjorda plåtbitar (se skiss)

.:: En smal spårskruvmejsel samt en kryssmejsel

.:: Insexnyckel

.:: 13 mm & 17 mm hyls och u-ringsnycklar , samt spärrskaft

Demont främre: Ta bort nummerplåten ,plocka sedan bort gallrena nere i stötfångaren. Demontera sedan dom stora svarta plastlisterna som går över hela stötfångaren ( går om man tar en smal mejsel ) listerna sitter med små plast splines . det är låsklacken på dessa som man ska peta på så kan man sedan ta bort listerna. När dessa är borta så kommer man åt dom 2 bultarna 13 mm på varje sida. när bultarna är borta så sitter det en liten kryssskruv i mitten av stötfångare, sedan är det bara att dra stötfångaren rakt ut , då är det dax att plocka bort slangen till lyktspolningen.

Mont främre: Skruva fast S2:ans stötfångarfäste i den nya stötfångaren. montera slangen till lyktspolningen .Plocka sedan bort kablarna och lamphållarna från originalblinkersen och dra ner dessa till rätt position för dom nya blinkersena .Det finns färdiga hål som man kan annvända så att  kablarna räcker. Skruva sedan fast stötfångaren fram och fäst den i bakkant med dom insex skruvarna som sitter i hjulhuset. Se till att plasten under motorn kommer på rätt plats innan du skruver fast fångaren.

Demont bakre: ta bort mattan i bagagerummet , demontera sedan sidopanelerna i nederkant. när detta är gjort så kommer man åt båda bultarna på varje sida. Det sitter oxå en liten kryssskruv i mitten mellan stötfångaren och karossen , man kommer åt den genom ett litet plastlock som bara är att lyfta bort. sedan så är det bara att dra stötfångaren rakt bak.

Mont bakre: Skruv fast bultarna i karossen igen + den lilla krysskruven , sedan så fick jag lossa innerskärmen i bakkant så att jag fick lägga den över stötfångarens sidor  ( i hjulhuset ) och sedan så gjorde jag ett par nya hål och skruvade fast innerskärmen i stötfångaren och i karossen.

.:: Sedan så är det mycket snyggare.

.::  Före

forestotfangare.jpg (18710 bytes)

                                  

.::  Efter 

efterstotfangare.jpg (16205 bytes)